Keynote - Jo Caudron

Op woensdag 16 februari 2022 vindt de 17e editie van het PPM Jaarcongres plaats bij Hotel Theater Figi te Zeist. Jo Caudron, Founding Partner van Scopernia en auteur van o.a. De Wereld Is Rond, zal een keynote sessie over ‘Transformatie van maatschappij en organisaties: kansen voor de portfoliomanager?’ verzorgen.

Niet enkel digitale maar ook brede maatschappelijke en economische transformaties zijn bepalend voor onze toekomst: andere woon/werk-invulling, nieuwe business modellen, meer aandacht voor lokaal, alles-op-afstand (niet in het minst werken, onderwijs en zorg), het toegenomen belang van partnerships, enzovoort.

Vanuit zijn optimistisch wereldbeeld neemt Jo ons mee in hoe daar te komen. Het model van de Metastorm helpt ons om de krachten te begrijpen die de maatschappij versneld veranderen. Door te kijken via de Transformatiebox en het Super Change Model leer je hoe je als portfoliomanager bij kunt dragen aan een werkend transformatieplan voor een organisatie.

Jo beschouwt zichzelf als een transformatiestrateeg. Het mooie is dat dit beroep niet echt bestaat, dus hij hoeft zich niet te houden aan bepaalde normen of conventies. Hij is gepassioneerd door verandering en hoe digitaal alles om ons heen beïnvloedt. Al meer dan tien jaar helpt zijn bedrijf Scopernia allerlei organisaties, van Denemarken tot Dubai, met de grote vraag: hoe verandert digitaal onze essentie? Voor bedrijven betekent dit vooral begrijpen hoe bedrijfsmodellen zullen veranderen.

Onlangs begon Jo na te denken over hoe digitaal de samenleving als geheel beïnvloedt. Dit was de drijfveer om te beginnen met het schrijven van zijn nieuwste boek, De Wereld is Rond. Door de Corona-crisis zijn veel van zijn ideeën versneld onderdeel geworden van ons dagelijks leven.  Terwijl zijn boek ons ruim de tijd gaf om na te denken over deze verre toekomst, dwingt de Corona-crisis ons nu al om te leren omgaan met de wereld van morgen.

In de afgelopen tien jaar (co-)schreef Jo vijf boeken over verschillende transformationele onderwerpen, van omgaan met sociale media, de toekomst van de media-industrie, digitale transformatie en nu zijn nieuwsteboek De Wereld Is Rond, over de transformatie van de samenleving en hoe je daar plannen voor kunt maken.

Ook nieuwsgierig naar Jo’s bijdrage? Meld je dan nu aan voor het PPM Jaarcongres!

Overzicht nieuws