Meervoudige waarde creatie: de aan te tonen basis voor toekomstbestendig ondernemen

Het model van het International Integrated Reporting Council kent zes waarde soorten, waarop uw bedrijf zich kan richten. Grote bedrijven moeten nu al in hun jaarrapportage verantwoording afleggen over hun prestaties op deze zes waarde soorten.

Maar: hoe krijg je als (portfolio)manager tot inzicht in de scores op de waarde soorten? Hoe weet je nu welke in balans zijn en welke niet? Dat vraagt om scherp waarnemen van omgeving en organisatie, heldere dialogen over vraagstukken die spelen en instrumenten om bevindingen en daaraan gekoppelde initiële scores vast te leggen. En, niet onbelangrijk: wat betekent dat voor de samenstelling van het projectenportfolio? Aan de hand van een aantal eenvoudig praktijkvoorbeelden bespreekt Roel Riepma enkele valkuilen en tips en daagt u uit na te denken over het toepassen in uw eigen organisatie.

 

Over Roel Riepma

Roel Riepma (1960) is bedrijfskundige, organisatietrainer en -adviseur, en leidt het eigen trainingsbureau De Project Academie. Hij zet leerprogramma’s op voor zowel hogescholen als bedrijven en besteedt daarin evenwichtige aandacht aan de ontwikkeling van mens en organisatie. Roel werkt voor breed scala aan organisaties, zowel in de profit als de non profit sector. Hij geeft in deze organisaties trainingen over project- programma- en portfoliomanagement en persoonlijk leiderschap. Zijn eigen projecten zijn gericht op het ondersteunen van de opzet van PPM afdelingen en het realiseren van integrale kwaliteitssystemen voor kleinere organisaties. Opdrachtgevers van het afgelopen jaar waren het ministerie van Defensie, TEVEL, hogeschool Saxion en DHL.

Bent u benieuwd naar het hele programma? Klik dan HIER.

Ook deelnemen aan het PPM congres?

Registreer nu en ontvang via onze mediapartners € 100,- korting*! Klik hier om te registreren.
*Kortingen kunnen niet gecombineerd worden

 

Graag tot ziens op woensdag 13 februari in Hotel Theater FIGI in Zeist

Overzicht nieuws